NVM

Wij zijn lid van de NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars O.G. De NVM, opgericht in 1898, is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars, taxateurs en vastgoed-deskundigen. Het feit dat u ons, als NVM-makelaar inschakelt geeft aan dat u de aankoop, verkoop of taxatie van uw thuis niet aan zo maar een makelaar overlaat. U kiest voor kwaliteit.
 
Wat mag u van een NVM-makelaar verwachten?
 
Wanneer u uw woning wilt verkopen of uw nieuwe thuis wilt kopen en u hiervoor een makelaar inschakelt, gaat u ervan uit dat een aantal basiszaken, zoals professionele vak- en, actuele marktkennis, kwalitatieve dienstverlening e.d. goed geregeld is.
 
Een NVM-makelaar onderscheidt zich op een aantal gebieden:
  • Kopen en verkopen is vertrouwenszaak. De NVM-makelaar maakt dit vertrouwen waar.
  • Een NVM-makelaar is verplicht ten minste 8 dagdelen per jaar via vakgerichte studie zijn kennis op peil te houden en uit te breiden.
  • De NVM kent een gedragscode van tien punten. Daaraan moet de NVM-makelaar zich houden.
  • Marketing is een belangrijk onderdeel voor de verkoop van uw huis. De NVM heeft verschillende instrumenten ontwikkeld om uw verkoop te ondersteunen. Denk aan Funda, maar ook aan tal van andere producten.
 
Aan een NVM-makelaar kunt u een aantal extra eisen stellen. De NVM ziet er streng op toe dat een NVM-makelaar uitsluitend de belangen van zijn opdrachtgever behartigt. Dit houdt onder andere in dat de makelaar óf opkomt voor de belangen van de verkoper, óf voor de koper; nooit voor beiden tegelijk.
 
Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van onze brancheorganisatie: www.nvm.nl